30 oktober 2022
12:00

Wårgårda IBK F14

Referat: IBK Lockerud Mariestad F13 - Wårgårda IBK F14

Hemmapremiär och dessutom i stora hallen, lite nerver hör och var MEN en mkt bättre uppvärmning det speglar även matchen.

Tjejerna får en kanonstart på matchen redan 1.32 in i matchen göra 1-0 skönt där släppte det en hel del nerver. Vi vårdar bollen mkt bra matchen igenom vill ibland slå den svåraste passen istället för slå den lättare passen som tar mikrolängre tid. Nu har vi en 10-minutersperiod som är mkt bra och motståndarna har fullt upp att freda sig mot oss. Vårt övertag resulterar i 3 mål och några riktiga klassmål där vi gör saker som vi tränar på i veckan. Känns rätt bra som tränare då. När klockan går upp mot 15min så slänger Wårgårda en boll mot vårt mål som tar på ett ben och in till 4-1. Det lönar sig att skjuta. 4-1 står sig perioden ut, vi behöver sätta fart på bollen och hålla passen lite enklare så ska nog det gå vägen.

Wårgårda åker på en utvisning för "fördröjande av spel" men vi har ju inte riktigt kommit till att träna i spelet en man mer än, så bollen går långsammare och krångligare väg så den "chansen" rinner ut. Wårgårda behåller bollen när dom blivit fulltaliga och slänger iväg ytterligare en boll som även den gått utanför men tar på spelare på vägen och in i mål fram till 4-2. Lite intressant läge och vi ska hänga med huvudena eller knyta näven och köra på. Våra duktiga tjejer väljer att knyta näven och ta tag i matchen igen och innan perioden är slut så har vi gjort ytterligare två mål. Ledning med 6-2 inför sista.

Wårgårda är ett mkt duktigt lag och tunga när dom kommer i anfall, med några riktigt bra skyttar. Just så blir även deras nästa mål fram till 6-3. Tycker att helt plötsligt så sitter dom här "lätta" passen och Wårgårda får jag mkt boll i tomme. När vi gör 7-3 med ca 6 min kvar så känns det klart. 7-3 bli även slutresultatet och serien har börjat på bästa sätt.

Båda våra motståndare har varit tunga med bra skytte MEN tjejerna har visat upp att vi har tagit stora kliv i vårt försvarsspel. Då menar jag HELA laget ifrån våra två giganter i mål till backarna som är för med klubba och styr bort otroligt mkt skott, våra centrar som är kittet i vårt försvarsspel håller i laget sedan till våra forwards som jobbar ända ner till eget hörn och snor många bollar för att i nästa stund vara i motståndarnas hörn och jobba så stort jobb!!